Agenda
Toneelvereniging Middenbeemster
Laatste update 4-04-2019
A G E N D A voor het seizoen 2018 - 2019 De repetitieavonden vinden vanaf september iedere woensdagavond plaats in het IJsclubgebouw, Nicolaas Cromhoutlaan 5 in Middenbeemster.
6, 7, 12 en 13 april 2019 - De Geschiedenis Van De Familie Avenier (1e deel) van Maria Goos; regie: Tim Schuitvlot. Het betreft de geschiedenis van een Nederlandse arbeidersfamilie vanaf 1956. In deel 1 beleeft de grote familie de dag en de avond waarop het jaar 1955 overgaat in het jaar 1956. 's Middags worden er voorbereidingen getroffen voor de avond. De één brengt een stuk vlees, de ander neemt extra stoelen mee. In de voorkamer liggen opa en oma in een groot bed te sterven, maar het kan ook zijn dat ze geen zin hebben om op te staan. In de winkel beneden moet Jan van zijn vrouw op deze laatste dag van het jaar alle openstaande rekeningen innen. Aan de overkant van het huis zijn in het café, dat uitgebaat wordt door een zoon van deze familie, op oudjaarsavond ineens twee gasten komen binnenwaaien die niet wegwillen. Ze hebben het over jazz en existentialisme. Niemand weet wat dat laatste is, maar er gaat iets magisch uit van het woord. Als het twaalf uur slaat, staat heel de familie bij elkaar om zoals altijd het Wilhelmus te zingen. Dit jaar worden ze hierbij voor het eerst begeleid door een langspeelplaat. De plaat blijft hangen. De familie springt in de lucht; dan slaat de plaat niet meer over. Maar er valt iemand op de grond. Nooit meer zal het worden zoals voorheen. Nooit meer. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
30 Mei 2019 - BEEMSTER OPEN DAG (Hemelvaartsdag).   Ook deze Beemster Open Dag zijn we weer present om een wagenspel op te voeren  op “Het Landje” aan de Rijperweg in Middenbeemster. Aanvangstijden volgen z.s.m.
JAARLIJKSE UITVOERING (Kavel II, Volgerweg 42, Middenbeemster v/h Golfbaaan Beemster):
De familie Avenier